Vi är stolta över att kunna erbjuda dig ett brett utbud i hälsans tecken och hoppas kunna hjälpa dig på din väg till bättre hälsa!

Blank
Andullationsbädd

Andualltionsmassage är en behandling som kombinerar vibrationer med infraröd värme. Tillsammans befrämjar detta cirkulationen av blod och lymfa samt påverkar energin i cellerna.

Passa på att ta hand om kroppen mellan behandlingarna. Boka gärna innan du ska gå på behandling innan eller efter du ändå är här på någon annan behandling.

Andullationssystemet har 20 olika program, hitta den som passar dig bäst!

Boka gärna in en genomgång med Nettan Johansson innan du använder den första gången och välj helst 15 minuter första gångerna då det kan sätta igång mycket i kroppen och den behöver vänja sig.

Boka här (Ligger under Tobisaklinikens bokning)

Biodynamisk kraniosakral terapi

Biodynamisk kraniosakral terapi är en mild manuell terapi för hela kroppen som går på djupet utan att vara manipulativ. Behandling utförs på en massagebänk och patienten är fullt påklädd. Beröringen är lätt, varsam och stilla. Behandlingen är inriktad på att stödja hälsan i hela kroppen och särskilt fokus läggs på att hjälpa nervsystemet att bli mer balanserat. Nervsystemet som dikterar kroppens alla funktioner med ett ständigt flöde av information som sänds ut och tas emot.

Biodynamisk kraniosakrala terapeuter förstår hur en optimalt fungerande och hälsosamt nervsystem fungerar. Vi har en lång utbildning i att använda vår perceptionsförmåga för att uppfatta subtila fysiologiska förändringar.

Patienten upplever ofta en djup vila och stillhet under behandlingen.

När kan Biodynamisk kraniosakral terapi vara till hjälp?
Biodynamisk kraniosakral terapi kan hjälpa vid:

 • Stressrelaterade besvär, panikattacker och oro
 • Trauma, återhämtning från chock eller överväldigande upplevelser
 • Operationer och olyckor – hjälper kroppen att slappna av för snabbare och mer effektiv återhämtning
 • Smärta så som ryggskott, migrän och huvudvärk samt värk i leder och muskler.

Bokas hos:
J
an

ChiBall

Gruppträning som passar alla, även vid rehabilitering. Träning med helhetsfokus som grundar sig i kinesisk medicin. Inslag av Tai-Chi – Qi-Gong, dans, yoga, pilates och feldenkreis. Passen följer årstiderna.

Bokas hos:
Christina

Dubbelstjärnan

Dubbelstjärnan är en lösningsfokuserad arbetsmodell som innehåller diskussioner och praktiska övningar för en god psykosocial arbetsmiljö. Passar de flesta typer av arbetsgrupper. Utbildningen äger rum på arbetsplatsen.

Bokas hos:
Christina

Enkel provtagning

Det kan vara svårt att få tid för enklare provtagning på din vårdcentral. Därför vill vi erbjuda detta vid ett kortare besök för dig som vill undvika onödiga väntetider.
Besöket tar ca. 20minuter beroende på hur många prover du ska ta och kostar 200kr i grundavgift.
Respektive prov tillkommer där du själv väljer vad just du behöver få svar på.
Läs mer om proverna här: https://www.bokadirekt.se/places/h%C3%A4lsomottagningen-oliven-28253/provtagning-hb-glukos-combur-vikt-metallbelastning-och-blodtryck-465692?sr=50664

Bokas hos:
Anna

Friskvårds- och idrottsmassage

En välgörande massage med genomgång av hela eller delar av kroppen. Tryck och tempo anpassas efter vad som känns bäst för dig och vad dina muskler är i behov av. Denna massage mjukar upp och fräschar upp musklerna, passar om du behöver vara snäll mot dig själv, idrottar mycket eller har haft en hektisk period.

Bokas hos:
Nettan

Föreläsningar och event

Har du ett företag eller förening som vill boka oss till event eller personaldagar så kontakta oss på info@bryggaregardenshalsoteam.se och be om offert. Skriv gärna vad ni vill att vi föreläser om eller vad ni vill ha med för gruppövningar och hur lång tid ni har tänkt att vår del i eventet ska vara.

Holistisk Beroendemedicin

Vad krävs för att tillfriskna från sockerberoende – utbildning i beroendesjukdomen, biokemisk reparation, coachning mm. Individuella konsultationer och grupper.

Bokas hos:
Christina

Hälsoanalys med blodanalys

En grundläggande utredning av ditt hälsotillstånd via torr- och levande blodanalys, urinanalyser, HRV-mätning, Hb, Glucos, tungmetallbelastning m.m. Efter ditt besök tas en personlig behandlingsplan fram om du önskar. Du kan även passa på att kombinera med 30minuters manuell behandling efter dina behov.
Rådgivning kan även ske via mobil/skype om du ej har möjlighet att ta dig till vår mottagning då vi samarbetar med flera olika labb.
Vid besök på mottagningen kombineras ditt besök alltid med infraröd madrass, frekvensbehandling, massagestol, Revitive cikulationstränare eller ljusbehandling utefter dina önskemål/behov under tiden jag analyserar dina prover.
Detta är besöket för alla oavsett hälsoproblem eller diagnos. Är ditt barn under 8år vänder du dig till min kollega Ina Lennartsson.

Bokas hos:
Anna

Hälsokonsultation

Allmän rådgivning för att planera och få till ett bra upplägg för en ny livsstil. T ex inför hur du tar hand om ditt immunförsvar och avgiftningssystem eller om du behöver hjälp med att hantera många nya erfarenheter inom hälsa och i vilken ände det är bäst att börja för just dig utefter dina förutsättningar. Eller för dig som behöver extra coachning för att förbättra din andningsteknik.

Bokas hos:
Nettan

Idrottsoptimering

För dig som idrottar och vill veta hur du kan prestera ditt bästa. Labbanalyser efter behov, blod- och urinanalyser på plats samt postural genomgång av ditt rörelsemönster.

Bokas hos:
Anna

IR-Bastu

Infrarött ljus tränger in i kroppens vävnader ca 4,5 cm. De gör att man svettas mycket lättare. I vanlig bastu är det lätt att man bara blir röd i ansiktet och överhettad utan att börja svettas. I en IR-bastu svettas du upp till 2-3 ggr mer än i traditionell bastu och i mycket lägre temperatur, gärna runt 60 grader. Det är lätt att andas i en IR-Bastu.

Effekter = fibroser mjuknar och svullnad minskar, man blir helt enkelt mjuk och smidig, lättare och smalare.
Slaggprodukterna i kroppen svettas ut och då blir du friskare och piggare.
Huden blir mjuk och fin.

Boka här (Ligger under Tobisaklinikens bokning)

Kinesisk koppning

En mildare variant av akupunktur som görs med plastkoppar som sugs fast med vacuum på akupunkturpunkter efter din problematik. Vanliga behandlingsområden är menssmärta, knäproblem, nacke, ländrygg, magproblem m.m.

Bokas hos:
Anna

Blank
Kundaliniyoga

Vi lever i en tid av snabba, stora och intensiva förändringar. Det blir allt viktigare för oss att hitta metoder för att utveckla fysisk, mental och emotionell flexibilitet. Kundaliniyoga är ett utmärkt verktyg som friskvård för dagens människa, eftersom den arbetar holistiskt, med goda och förutsägbara resultat även på kort tid. Kundaliniyoga har med stor framgång används terapeutiskt mot en mängd olika besvär och sjukdomstillstånd, som till exempel stress, högt blodtryck, ryggproblem, migrän, utmattningssyndrom, ätstörningar, fibromyalgi, beroenden och olika kognitiva problem. I Kundaliniyogan finns det inga som helst krav på prestation, du yogar helt utifrån din egna förmåga. Inga förkunskaper krävs då vi kommer att gå igenom grunderna tillsammans steg för steg. Vi utövar yogan med slutna ögon, vilket gör att vi verkligen kan djupdyka in i oss själva. Så vill du förbättra din förmåga att hantera stress och bli bättre på att navigera livet med allt vad det innebär är Kundaliniyoga verkligen något för dig.

Välkommen!

Har du frågor gällande kundaliniyogan är du välkommen att maila Anna Frödén på yogatillsammans@gmail.com

Boka här

Lymfmassage

Lymfsystemet är en viktig del av kroppens immunförsvar som avlägsnar gamla/skadade/främmande celler. Det är kroppens avfallstransport från vävnader och kroppens mjukdelar – dvs. hud, fettväv, muskler mm. Dagligen får vi i oss slaggprodukter via kost, dryck, hud och andning. Andra saker som kan göra lymfsystemet trögare är bl a skador och ärrvävnader, förkylningar och infektioner eller sprutstick och insektsbett eller monotona rörelser.

Lymfsystemet behöver hjälp bl a med massage för att få hjälp att ta bort hindren och skapa bättre flöde. Denna massage passar alla men speciellt för dig som har spända muskler, känner svullnad i kroppen, trötthetssymptom, har återkommande förkylningar eller smärta och domningar. Massagen är en mjuk behandlingsmetod med fokus på huden och bindväven där man jobbar med djupandning, tryck och strykningar i lymfsystemets riktning. Skador i form av ärr och svullnad bearbetas lite extra för att lossa eventuella blockeringar som hindrar ett fritt flöde.

För att stärka behandlingarna ytterligare får du även information och rekommendationer om hur du själv kan hjälpa kroppen naturligt för att förbättra immun- och avgiftningssystemet. Framförallt om egenvård, lever, tarmar, sömn, medveten andning och avslappning.

Bokas hos:
Nettan

Lymfyoga – privatpass

Ett 30-minuters yogapass med fokus på lymfsystemet. Yoga är en utmärkt träningsform för lymfsystemet då man tränar både andning och rörlighet. Jag vill hjälpa dig komma igång att göra lite varje dag då det bättre än ingenting. Är det ditt lilla tillfälle för att varva ner och lära dig slappna av eller ett första steg att komma igång mer regelbundet?
Kan bokas privat.

Bokas hos:
Nettan

Massage Fredagsmys

För dig som vill ha en skön avslutning på arbetsveckan med en rygg-, nack- och ansiktsmassage inkl. eteriska lugnande oljor

Bokas hos:
Anna

Massage överkropp

Klassisk massage som kombineras med kinesisk koppning eller ljudvågsbehandling.
Alla behandlingar kan kombineras med magnet- och ljudvågsbehandling.
Du får även välja själv om du vill ligga på en Infraröd madrass under tiden.

Bokas hos:
Anna

Medveten andning

När vi föds andas vi optimalt och andningen fungerar automatiskt hela vårt liv.  Vår andning är den enda av våra automatiska funktioner som vi även kan påverka med vår vilja – detta är en fantastisk möjlighet för oss.

Det är detta som ger möjligheter att påverka sådant som hör livet till men ändå kan få stora framtida konsekvenser för oss. Tex efter en allergiattack när vi måste andas genom munnen, kan vi medvetet ta tillbaka näsandning när vi blir friska. Råkar vi ut för olycka eller sorg och börjar andas ytligt i bröstkorgen kan vi förändra det mönstret så fort vi blir medvetna om det. När vi är stressade kan vi medvetet sänka stressnivån genom andningen osv.

Medveten andning lär oss sju viktiga principer för en bra andning. Vi ska andas genom näsan. Andningen ska vara låg och bred som den blir när vi andas med diafragman. I vardagsandning ska vi ta ett litet andetag så vi inte får in för stora portioner syre. Andningen bör också vara långsam, rytmisk och tyst för att vår kropp ska må bra och kunna utföra sitt viktiga jobb att hålla oss friska.

Känner du igen dig i nedanstående

 • Täppt näsa och/eller andra problem med bihålor och luftvägar
 • Snarkproblem
 • Utebliven viktnedgång trots ansträngningar
 • Stressproblem
 • Högt blodtryck
 • Muskelvärk
 • Får mycket mjölksyra vid träning
 • Önskar höja fysisk prestationsförmåga

Då har du hög förbättringspotential med hjälp av Medveten andning

I Bryggaregårdens hälsoteam är vi flera andningsinstruktörer som arbetar med Medveten andning på olika sätt, t ex i grupputbildning, privat coaching eller i våra behandlingar och träningspass.

Bokas hos:
Christina, Lena, Nettan

Medveten andning – Interaktiv föreläsning

Christina har tagit fram ett koncept tillsammans med två andningsinstruktörer som är en interaktiv föreläsning. Deltagarna får två kortare föreläsningar, däremellan går de en promenad med kontroller där det finns teori och övningar. Konceptet är uppskattat för tex en idrottsförening och arbets- eller kompisgrupp. Har varit en uppskattad aktivitet som kompisar gjort tillsammans som födelsedagsfirande.

Bokas hos:
Christina

Mindful tapping - Stress-, fobi- och traumahantering

Tänk på en jobbig situation eller händelse/trauma som gör dig nervös, stressad, orolig, arg eller ledsen. Vanligtvis känns det inte helt skönt i kroppen då. Muskler kan bli spända, andningen förändras, man blir varm eller fryser osv.
Tänk dig att du får ett verktyg som gör att du kan förändra den känslan i princip omgående. Vilken lättnad och frihet det skulle ge dig, samtidigt som du tar kontroll själv över jobbiga situationer. Mindful Tapping är det verktyget som snabbt och effektivt kan hjälpa dig.
Med min hjälp som ”ledsagare” guidar jag dig igenom en session där vi utgår från din aktuella problematik som kan vara allt från sötsug, scenskräck, prestationsångest, beroenden, fobier, konstant smärta eller svåra trauman. Det positiva är att du inte behöver delge dina inre bilder och tankar för mig under sessionen, vilket kan vara en lugnande trygghet för många människor som inte vill/orkar sätta ord på sina problem längre. Verkar det konstigt så råder jag dig att testa en gång.

Bokas hos:
Anna

Neurologisk balansering

Kinesiologi är läran om rörelser. En kinesiolog läser av hur nervsystemet reagerar och kan se hur kroppen kommunicerar och hanterar allt den utsätts för, samt även hjälpa till att få kroppen att förstå hur den skall arbeta igen. I hela kroppen, i alla vävnader, finns det nervceller som sänder information till centrala nervsystemet och hjärnan om vad som händer i området där nervcellen sitter. Denna information bearbetas av hjärnan som i sin tur ger ut signaler till körtlar, organ, muskler som i sin tur skickar tillbaka information för verifiering och eventuell korrigering.

Efter trauman, olyckor, förlossning, operationer m.m. kan nervsystemet ändra sina banor och störa dig tills det korrigeras igen. Detta går vi igenom så långt vi hinner för att din kropp ska kunna fungera optimalt igen på alla plan. Ibland kan det behövas flera besök för att bli färdig.

Bokas hos:
Anna

Postural träning – OptimumMetoden

Vi är stolta över att vara den första mottagningen i Blekinge som erbjuder denna effektiva behandlingsmetod där man utgår från dig som individ då det gäller både behandlingarna som utförs och ditt eventuella övningsprogram som tas fram efter en kroppsanalys av ditt rörelsemönster. Passar alla människor från dig som lever med smärtor/stelheter till dig som idrottar och vill hålla dig skadefri eller prestera bättre. Finns även som gruppträning.

Bokas hos:
Anna

Regndroppsmassage

Lugn och rogivande massage men ändå väldigt effektiv tack vare de olika eteriska oljorna som används. Oljorna tränger snabbt in i kroppen och ut i cellerna och stöttar nervsystemet. Fötter, rygg och nacke är de områden som behandlas, sedan avslutar man med ett varmt omslag på ryggen.

Bokas hos:
Anna, Nettan

Specialbehandlingar

Jag erbjuder prisgaranti på behandling mot Frozen shoulder eller annan problematik där du inte kan lyfta dina armar ordentligt. Samt även behandling för dig som använder bettskena och har spänningar i nacke-käkar.
Tack vare utbildning inom flera olika terapiformer har jag tagit fram ett effektivt koncept som ska ge dig stor förändring redan under första besöket. Ibland kan det till och med räcka med ett enda besök då du får med dig övningar att göra hemma.

Bokas hos:
Anna

YinYoga – privata pass för enskilda personer, grupper och företag

YinYoga är en lugn yogaform framtagen för stressade eller utbrända personer eller dig som bara vill bli mer rörlig. Alla övningar utförs liggande, sittande eller på knäna och man vilar mellan varje övning. Passet anpassas efter dina/era förutsättningar.

Bokas hos:
Anna